Köszönjük a Magyar Export-fejlesztési Ügynökség, a HEPA támogatását, hogy ezt a három részből álló különleges sorozatot létrehozhattuk, köszönjük a Startup Campus szakmai együttműködését. 

Egy begörbített ping-pong asztallal indult, és hét év alatt nemzetközi sporttechnológiai magyar sikersztori lett.

Ez a Teqball útja, amely ma már az olimpiai programrakerülés előszobájában jár azzal, hogy a GAIFS rendes tagja lett. Ifjabb Marius Vizerrel, a sportág nemzetközi szövetségének, a FITEQ-nek a főtitkárával arról is beszélgettünk, hogyan lett Ronaldino, vagy Puyol a sportág nagykövete.

Kovács Ágnes oimpiai-, világ- és Európa-bajnok egykori mellúszó spacialistánk, marketing szakemberként, a Berkeley executive coach képesítésével, a Testnevelési Egyetem Phd. hallgatójaként nagyon érdekes élményeket mesélt arról, mennyire aktívan jelentek meg a sporttechnológiai innovációk az úszásban, hogy amikor a “cápadresszek” betörtek az úszósportba, az első darabok még a felhúzáskor darabokra szakadtak, amíg ki nem kísérletezték a megfelelő anyagot a tervezők. Mára a FINA elörölte az cápadresszeket, de ma már a rajtkőtől elkedzve a regenerációt segítő eszközökig minden rendelkezésre áll a fejlődéshez.

Vecsernyés Tamás pedig az egyik alapítója annak az új, magyar szurkolói élményt biztosító applikációnak, a SEYU-nak, amely a nemzetközi berobbanás kapujában áll, s amely már most nagy klubok és sportszervezetek eszköztárában jelen van, hogy közelebb hozza a szurkolókat a sportolókhoz, miközben reklámfelületet is biztosít, win-win termékként a szereplők számára.

 

A teljes adás itt tekinthető meg.

Kövess minket
a közösségi oldalakon